Tabără de Functional Training

Event Single

Tabără de Functional Training

Tabăra de Functional Training reprezintă un program complex ce include exerciţii fizice intense îmbinate cu informaţii despre tehnică sportivă şi sfaturi de nutriţie.

Realizat într-o zonă ce oferă peisaje spectaculoase: Lacul Bolboci - Cheile Zănoagei - Podul cu Flori, programul include, pe lângă exerciţiile funcţionale, exerciţii de mobilitate, precum și noţiuni de bază de orientare și supraviețuire. Programul este realizat pe unul dintre cele mai spectaculoase puncte de belvedere din România Podul cu Flori.

Te provocăm să atingi ce mai bună performanţă fizică şi să înveţi cele mai importante noţiuni ce stau la baza acesteia!

Puncte de interes:

 • Curs introductiv: teorie și tehnică în atingerea performaței sportive
 • Functional Training
 • Şedinţă de mobilitate
 • Curs de supravieţuire şi orientare
 • Sfaturi de nutiție pentru atingerea performaței sportive
 • Atelier dezvoltare personală - Ce ne determină să facem sport şi cum reuşim să realizăm obiectivele propuse
 • Lacul Bolboci
 • Lacul Scropoasa
 • Cascada 7 Izvoare
 • Podul cu Flori
Structură practică
 • Anduranță
  %
 • Agilitate
  %
 • Putere
  %
 • Cardio
  %

Curs introductiv: teorie şi tehnică în atingerea performaţei sportive

Se învaţă noţiuni şi tehnici folosite în antrenamentele de tip Functional Training.

Functional Training

Este un program de pregătire fizică generală, constituit din mişcări funcţionale executate cu o intensitate ridicată, ce variază constant. Acesta solicită toate cele 10 abilităţi fizice generale: anduranţă, cardiovascular respiratorie, acurateţe, agilitate, coordonare, echilibru, flexibilitate, forţă, putere, rezistenţă şi viteză.

Exerciţiile pot fi adaptate în funcţie de nivelul de pregătire al grupului şi pot să ofere o intensitate mai mare sau mai mică.

Şedinţă de mobilitate

Şedinţele de mobilitate au rolul de a ajuta sportivii în atingerea performanţei prin dezvoltarea potenţialului anatomic de locomoţie. În cadrul lor se execută exerciţii care previn accidentările, întăresc articulaţiile, consolidează ligamentele şi musculatura, măresc elasticitatea muşchilor şi capacitatea lor de întindere oferind astfel corpului posibilitatea să se refacă după exerciţii intense şi să prevină traumatismele musculare.

Exerciţiile de mobilitate oferă corpului corpului o deschidere şi o pregătire pentru susţinerea exerciţiilor intense.

Sfaturi de nutriţie pentru atingerea performanţei sportive

Importanţa nutriției în menţinerea sănătăţii şi formei sportive este bine cunoscută. Alimentaţia raţională asigură dezvoltarea optimă a sportivilor şi oferă posibilitatea de atingere a performaţei. Aflăm în cadrul cursului care este contribuţia proteinelor, a carbohidraţilor şi a grăsimilor precum şi care sunt alimentele recomandate pentru susţinerea efortului.

Atelier dezvoltare personală - Ce ne determină să facem sport şi cum reuşim să realizăm obiectivele propuse

Exerciţiile fizice cu o intensitate ridicată, practicate în mod regulat, reprezintă în primul rând o manifestare puternică a voinţei umane. Fără aceasta, performanţa nu poate fi atinsă. În cadrul atelierului se discută despre capacitatea noastră de a ne depăşi limitele şi despre cum putem să reuşim în tot ce ne propunem.

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci este un lac de baraj artificial aflat în Masivul Bucegi, pe râul Ialomiţa, în spatele barajului Bolboci, cu un volum util de 13 milioane m³. În lacul Bolboci se varsă şi râul Bolboci.

Lacul Scropoasa

Lacul Scropoasa, aflat la 1 197 m altitudine, este un lac de acumulare artificial, barajul fiind construit în 1929. Acesta are o suprafaţă de 6 hectare, o adâncime maximă de 15 metri şi o lungime de 2,5 km.Lacul Scropoasa alimentează una dintre cele mai vechi hidrocentrale din România, Hidrocentrala Dobreşti. Aceasta a fost proiectată de Dorin Pavel, intemeietorul şcolii hidrotehnice româneşti.

Cascada 7 Izvoare

Cascada 7 Izvoare este vazută ca sursă de apă sacră încă din vremea dacilor. Se povesteşte că din aceasta ar fi băut chiar Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor. Apa de la Cascada 7 Izvoare este renumită ca fiind cea mai pură şi mai energizată din lume.

Podul cu Flori

Zona Podul cu Flori s-a format prin valorificarea calcarului. Pe vremea lui Ceauşescu, s-au scos sute de basculante de piatră necesare construcţiei barajului de la Bolboci, lucrare ce a fost finalizată în 1989. Aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase locuri de belvedere din zonă, de aici se vede Lacul Bolboci, platoul Bucegiilor şi Cheiile Zănoagei.

Peştera Ialomiţa

Se desfăşoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 metri, din care 400 metri sunt accesibili turiştilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porţiune de încă 80 metri, cu galerii şi săli. Diferenţa de nivel este de 60 m. Este străbătută de un pârâu şi are o desfăşurare mixtă, prezentând atât galerii cât şi săli.

Detalii eveniment:

 • TBA
 • 07:00 - 23:00
 • Bolboci, România
 • TBD
 • Mediu
Înscrie-te acum!

Hartă eveniment:

Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 7 Gallery Thumb 8