Inside Yoga Summer Camp

Event Single

Inside Yoga Summer Camp

Pune pauză ritmului alert al vieții de oraș și, timp de 4 zile, reîncarcă-te cu energia vie a unui loc unic în natură: Parcul Național Porțile de Fier - într-un cadru natural, presărat cu povești dacice și romane, pline de farmec și mister!

Am conceput pentru această tabără un program complex care cuprinde patru tipuri de yoga – Hatha, lynegar, Vinyasa și Ashtanga – îmbinate cu informații cuprinzătoare sub forma unui curs teoretic care va aborda istoria acestei discipline originare din India, elemente de nutriție, tehnici de respirație și efectele lor benefice asupra organismului. Programul va fi completat cu excursii, activități de (auto)cunoaștere şi dezvoltare personală.

Rezan - Bodhi Yoga şi Valentin Poleanu ne vor îndruma în această calătorie unică.

Imaginează-ți un peisaj pitoresc, care îți creează impresia că te afli la munte și, în același timp, la mare. De aici vom explora Parcului Național Porțile de Fier ce include Cazanele Mici și Mari (o parte din Defileul Dunării), masivele Ciucarul Mare și Ciucarul Mic, peșterile Gura Ponicovei și Veterani, golful Mraconia și spectaculoasa statuie a lui Decebal.

Puncte de interes:

 • Curs introductiv: istoria yoga, tipurile de yoga şi practicarea acestora
 • Practică - Hatha Yoga, Vinyasa Yoga şi Ashtanga
 • Tehnici de respiraţie şi rolul lor asupra organismului
 • Plimbare cu barca pe Dunăre
 • Ateliere de dezvoltare personală
 • Peştera Veteranilor
 • Statuia lui Decebal
 • Drumeştie pe masivele Ciucaru Mare
 • Parcul Naţional Porţile de Fier
 • Defileul Dunării
Structură practică
 • Flexibilitate
  %
 • Mobilitate
  %
 • Echilibru
  %
 • Explorare
  %

Hatha Yoga

Cuvântul Hatha înseamnă voinţă sau putere. Hatha yoga se referă la un set de exerciţii fizice (cunoscut sub numele de asane sau posturi) concepute pentru o aliniere corporală. Posturile sunt, de asemenea, concepute pentru a deschide mai multe canale corpului, mai ales canalul principal aflat la nivelul coloanei vertebrale, astfel încât energia să poată circula liber în corp. Cuvântul Hatha este, de asemenea, tradus ca “ha” însemnând soare și “tha” însemnând luna. Aceasta se referă la faptul că aduce echilibru între partea masculină şi partea feminină care există în fiecare om. Hatha Yoga este o cale spre crearea echilibrului și unirea contrariilor şi este un instrument puternic de auto-transformare. Prin practică se atage atenţia asupra respiraţiei, care ne ajută să fim prezenţi în fiecare moment.

Vinyasa Yoga

Vinyasa este un termen folosit pentru definirea mai multor stiluri de yoga. Traducerea literară din sanscrită înseamnă “conexiune” în practică fiind considerată legătura între mişcările corpului şi respiraţie. Vinyasa yoga este pracicată adesea într-un ritm rapid iar posturiile (asanele) sunt legate într-o serie de mişcări sincronizate cu respiraţia. Practica întăreşte sistemul cardiovascular, crește puterea musculară, rezistenţa, flexibilitate și reduce nivelul de stres.

Yin Yoga

Yin Yoga este o practică lentă ce presupune poziţii statice ţinute pentru perioade mai lungi. Prin această formă de practică se vizează țesutul conjunctiv, cum ar fi ligamentele, oasele, și chiar articulațiile corpului care în mod normal nu sunt exercitate foarte mult într-un stil mai activ de practică a tipurilor Yang de yoga (Iyengar, Ashtanga, Vinyasa etc). Susţine flexibilitatea şi sănătatea încheieturilor şi buna circulaţie a energiei în corp, ne aduce întelegere şi acceptare faţă de noi înşine şi ne ajută în situaţii de adicţie, durere profundă, traumă şi anxietate. Practica Yin Yoga se mai numeste si Yoga Daoista deoarece lucrează pe meridiane şi aduce echilibru energetic în organe şi are o influenţă asupra corpului mental, emoţional şi fizic.

Tehnici de respiraţie şi rolul lor asupra organismului

Respiraţia reprezintă una dintre cele mai importante funcţionalităţi ale corpului uman. Prin tehnicile de respiraţie învăţăm să acordăm atenţie acesteai, să o sincronizăm cu mişcarea, îmbunătăţind astfel condiţia de sănătate a corpului nostru. Prin aceste tehnici învăţăm să oferim energie corpului pentru a îl ajuta pe parcursul zilei să îndeplinească tot ce ne-am propus şi totodată să ne relaxăm şi să îl detensionăm de stresul coditidian.

Regimul de viaţă al persoanelor care practică yoga, informaţii despre nutriţie

Persoanele ce practică yoga au adoptat adesea un regim alimentar de tip vegetarian. Aflăm în cadrul cursului informaţii despre felul în care influenţează organismul alegeriile în alimentaţie precum şi sfaturi legate modul în care alegem produsele pentru buna funcţionare a organismului nostru.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga implică sincronizarea respirației cu o serie de posturi (asane). Acest proces generează căldură interioară intensă și o sudoare ce are rol de detoxificare a organelor și a mușchilor.

Rezultatele practicii de Ashtanga Yoga includ: un corp tonifiat, o îmbunătățire a circulației sanguine, mai multă forță, rezistență și echilibru, un corp puternic și o minte calmă.

Statuia lui Decebal

Chipul lui Decebal este una dintre cele mai apreciate atracții turistice din zona Cazanelor Mici, de pe malul stâncos al Dunării din apropierea orașului Orșova, unde apa atinge cea mai mare adâncime, de 120 metri.

Basorelieful de 55 metri înălțime și 25 metri lățime îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei și este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Este cu numai 6 metri mai mic decât Statuia Libertății și cu 8 metri mai înalt decât Monumentul lui Hristos din Rio de Janeiro.

Edificiul construit în cinstea regelui Decebal se înalță semeț din stâncă și domină peisajul local. Chipul lui Decebal este un simbol al identității culturale a românilor și comemorează deopotrivă și contribuția poporului român, din punct de vedere al originii daco-tracice, la formarea și dezvoltarea culturilor europene.

Defileul Dunării - Parcul Naţional Porţile de Fier

Parcul Național Porțile de Fier este situat în cea mai mare parte a sa în regiunea denumită Defileu Dunării și este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din România.

Este considerat zonă de interes național datorită remarcabilei frumuseți a peisajelor și a diversității biologice și este zonă protejată prin lege din anul 2000.

Viața comunităților se desfășoară aici în concordanță cu natura prin activități de dezvoltarea unor relaţii armonioase între natură si societate, prin promovarea folosinţelor tradiţionale ale terenurilor şi resurselor teritoriale fară impact asupra mediului.

Peştera Veterani

Situată la 25 de km de Orșova, în rezervația naturală Cazanele Dunării, Peștera Veterani este un important obiectiv turistic care a servit ca adăpost în timpul luptelor turco-austriece, dar și ca altar pentru civilizațiile străvechi din această zonă unde se practicau sacrificii. Dacii foloseau această peșteră pentru a sacrifica păsări în numele lui Zamolxis pe altarul de piatră din centrul încăperii.

Detalii eveniment:

 • TBA
 • 07:00 - 23:00
 • Mehedinți, România
 • TBD
 • Ușor
Înscrie-te acum!

Hartă eveniment:

Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 7 Gallery Thumb 8